Szeretettel várunk minden érdeklődőt Sánta Zoltán (DipWSET*, lektor, újságíró, a Borkollégium vezető oktatója) vezetésével!

Az alapfokú borismereti tanfolyamon azok számára is használható tudást és borismeretet adunk át, akik valóban most kezdik az ismerekedést a borok világával. Ugyanakkor elengedhetetlen mindazoknak, akik a későbbiekben a bor közelében szeretnének tevékenykedni, akár mint kereskedők, borászok, vendéglátós szakemberek, vagy szakírók.

A kurzus keretében elkezdünk ismerkedni a borkóstolás technikájával, a magyar borvidékekkel, a legfontosabb szőlőfajtákkal, de megismerkedünk a szőlőtermesztés, valamint a szőlő, mint növény számára elengedhetetlen természeti feltételek alapjaival is.

A borkóstolást könyvből nem lehet megtanulni, ezért tartunk a kurzus során összehasonlító kóstolást kiváló hazai borokkal. A kurzus teljes tartama alatt a mintegy 35 féle bor tudatos kóstolása és leírása lehetőséget ad arra, hogy megismerjük érzékszerveinket, azok működését, az alapvető borstílusokat, és a kurzus végére használható borleírásokat készítsünk.

Tematika:

A borkóstolás alapjai
Szőlészeti, borászati alapismeretek
Szőlőfajta ismeret, Kárpát-medence szőlőfajtái
Magyarországi borvidékei I.
Magyarországi borvidékei II.
Tokaj

A tanfolyam magyar nyelvű vizsgával zárul az utolsó napon. A feladatlap 30 db feleletválasztós tesztkérdést tartalmaz, melyek legalább 60%-ára helyes választ kell adni a sikeres vizsga eléréséért. Ezen kívül egy bort a tanultak szerint elemzünk. A sikeresen vizsgázó hallgatóink „Borajánló” tanúsítványt vehetnek át.

Részvételi díj: 45.000,-Ft +ÁFA /fő